Vissza a középkorba” kincs-kaland-vacsora!

posted in: Uncategorized | 0

2009. július 14.

2009. július 26-án Imolán ismét megrendezésre kerül a IX. Gömör-Tornai Fesztivál keretén belül a „Vissza a középkorba” kincs-kaland-vacsora rendezvény!

IX. Gömör-Tornai Fesztivál 2009. július 23.-augusztus 2.

www.gomortornaifesztival.hu

2009-ben kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Gömör-Tornaikarsztvidék legjelentősebb kulturális eseménye a Gömör-Tornai Fesztivál.

Fesztiválhelyszínek 2009-ben: Betliar/Betlér (SK), Krásnohorská Dlhá Lúka/ Várhosszúrét (SK), Krásnohorské Podhradie/Krasznahorkaváralja (SK), Roľňava/Rozsnyó (SK), Turňa nad Bodvou/Torna (SK), Zádiel/Szádelő (SK), Aggtelek (H), Égerszög (H), Gömörszőlős (H), Hidvégardó (H), Imola (H), Jósvafő (H), Ragály (H), Szögliget (H), Tornabarakony (H), Tornakápolna (H), Trizs (H).

MEGHÍVÓ

Bánk Bán korát felidézni hívunk meg titeket,
A középkorra vezet-vissza minket az etikett.
A vacsorához evőeszköz nem szükségeltetik,
Szeretettel hívunk, várunk mindenkit.

Te is más szemmel nézed majd a világot, ha elfogadod ezen meghívásom.
Aki mindezekbe mégis kételkedik, az az interneten utána nézhetik.

Internetcím:www.gomortornaifesztival.hu, www.imola.hu

Rendezvény kezdetét veszi: 2009.július 26. 10.00
Középkori vacsora kezdete:
19.00 óra
Helye: Imola, Parókia udvar és a Bánk Bán vár környéke
Minden kalandra vágyót nagy szeretettel várunk, mivel
„Azt üzeni Baranta, hogy most lesz csak jó kalandja.”
Légy vendégünk ha teheted, vacsoránkat megeheted!

Program

10.30 Kalandos kincskeresés a Bánk Bán vár környékén barantások vezetésével. A kincshez vezető úton több akadály leküzdése szükségeltetik, ezért túrafelszerelés szükséges.(kötélmászás, bajvívás, bírkózás…) »Imolai Földvár

15.00-16.00 Ősi harcművészeti bemutató »Futballpálya

16.00-18.00 Fegyveres és pusztakezes ügyességi próbák »Futballpálya

19.00 Középkori vacsora, táncház »Református Parókia udvara, Kossuth L. u.24.

21.00 Boszorkányégetés


„Vissza a középkorba” kincs-kaland-vacsora!

IMOLA a VIII.Gömör-Tornai Fesztiválra szinte az utolsók között pályázott, melynek sikeres eredményeként a községben először került megrendezésre a „Vissza a Középkorba” c. rendezvénysorozat. Július 27-én (vasárnap) a délelőtt kincskereséssel kezdődött a Bánk Bán várnál barantások (ijászok) vezetésével. Délután 13 órától a futballpályán különböző harcművészeti (ijjászat, közelharc) és lovasbemutatót tartottak Szemán János vezetésével. Este 19 órakor kezdődött a középkori vacsora, melyen közel 200 vendég volt jelen, ezzel a kellemes, jó hangulatú vacsorával fejeződött be a rendezvény.
Képek a rendezvényről


Sportrendezvények az imolai pályán

2008-ban két sportrendezvény volt Imolán.
A szép környezetet és a jó adottságokat kihasználva, a ragályi Balassi Bálint Általános Iskola két alkalommal is a település vendége volt. A tavaszi sportnap keretében április 24-én mintegy 150 gyermek futott, sportversenyezett, röplabdázott és focizott egy egész napot nálunk. Ősz elején pedig hat csoportos, kispályás labdarúgó tornát rendeztünk ugyanebben környezetben. A színvonalas lebonyolításban az önkormányzatok és a vállalkozók önzetlen adományai és a Mecénás Alapítvány támogatása segített.


VISSZA A KÖZÉPKORBA / kincs – kaland – vacsora/
2008. július 27.

A történelem, az ősi magyar gondolkodásmód, hagyományok, legendák, és a baranta harcművészet iránt érdeklődők figyelmébe ajánljuk, ezt a különleges, semmi más élménnyel össze nem hasonlítható kincskereső kalandtúrát.
A Gömör-Torna Fesztivál, imolai programján résztvevők maguk is az események aktív részeseivé válnak, hiszen a kincskeresés során számos, nem várt próbát kell kiállni, számot adva ügyességről, leleményességről, bátorságról.

Izgalom és kalandkedvelő családok, baráti társaságok jelentkezésére is számítunk, akik nem csak filmekből szeretnék megismerni a kincskeresők világát, szívesen átélik velünk az ősi magyar harckultúra technikáit, a híres középkori zenés-táncos lakomák élményét.

Részletes program: 2008. július 27.
9.30
egy történet alapján mely az Imola településhez tartozó földvárnál elrejtett kincsekhez kapcsolódik
10.30-15.00
kalandos kincskeresés az Imolai erdőben és Földvárnál, melyet a környéken élő szájhagyományok szerint, egy álnélküli ( félfejű) csikón ülő zöld ruhás kísértet oltalmaz.
15.00-16.00
Baranta ősi harcművészeti bemutató ( birkózás, ökölharc, vívólándzsa alkalmazása, magyar késtechnikák, rövid és hosszúbotos vívás stb.)
16.00.-18.00. Ügyességi próba a fegyveres és pusztakezes mozgásanyagból.
( futás, íjászat, vívás, csillagdobálás stb. )
19.00.
Középkori vacsora, moldvai táncok bemutatása, tanulása
Részvételi díj: kalandos kincskeresés: 1000 Ft/fő 2500 Ft/csoport
középkori vacsora: 2000 Ft/fő családos 5000 Ft

A várható nagy számú érdeklődésre tekintettel kérjük, hogy a részvételi szándékot 3725 Imola, Kossuth út 35. címre küldött levélben, postmaster@imola.t-online.hu email címen, vagy a +36 48 504 214 telefonszámon előre jelezni szíveskedjenek.

Imolai Falunap

1977-ben megalakult az Imoláért Egyesület, mely céljául tűzte ki, hogy a falut előrébb viszi mint ahová önmagától sodródna.

Ezen egyesület szervezésében kerül évente megrendezésre az Imolai Falunap, mely a falu apraját-nagyját megmozgatja, sőt az elszármazottaknak is lehetőséget nyújt arra, hogy hazatérve találkozzanak egymással.