38736398_713125969033712_7366084605897605120_n                                                                                     „Imola Illatporta” látványterv

 

Településünk szempontjából az egyik legfontosabb kitörési pontnak a turizmusfejlesztést tartjuk. A „Gömör Szíve-Szív útjai” pályázaton belül 6 településsel konzorciumban pályáztunk egy tematikus (zarándokút) élményút kialakításra,melyet elnyertünk. Imolán egy un. „Illatporta és Csűr” valamint a település központjában egy „Rekreációs park” kerül kialakításra.  A projekt  közvetlenül az ember és a  természet összhangjára, az embernek a természetből való feltöltődésére koncentrál. Mindez az évekkel ezelőtt telepített levendulaültetvény és a portára tervezett fűszerkert illatos növényeivel és azokból készült kézműves termékek illatával lesz teljes.A relaxáció egyik helyszíne az ültetvény mellett elhelyezkedő csűr, amely egyik fiókjában a termések manufakturális feldolgozásához az előkészítés folyik. A másik fiók egy teázó, egy hangulatos sarok, ahol kellemes berendezések között, halk zene mellett, száradó növények között lehet megújulni. A főépület részben átalakított lesz, arculata azonban meglepetés szerűen újszerű, a vidámság, kedvesség, nyugalom üzenetét küldi a látogatók felé. Az épületen belül  helyet kap egy kiállítóterem, a helyi termékek bemutatására, és értékesítésére alkalmas bemutató terem, valamint egy termékfeldolgozásra kialakított konyha.  Az Imolai Illatporta állandó kiállításával kézműves műhelyével, helyi termékeivel, teázóval várja a kedves turistákat.

A „Rekreációs Parkban” az észé és az erőé a főszerep, kültéri fitnesz eszközök használatával sportolhatnak, valamint a szellemi kikapcsolódásra vágyók pedig a kültéri játékokat (Nagyméretű sakk, malom, lengőteke) használhatják.

 

 

A projekt befejezése után minden kedves látogatót nagy szeretettel várunk!